Cena netto: 231,10 zł
Cena katalogowa brutto: 284,25 zł
Oszczędzasz: 0,00 zł
* prezentowane ceny dotyczą tylko zamówień on-line w sklepie internetowym helios-szklo.pl i mogą się różnić od cen w salonie stacjonarnym w Rzeszowie przy ul. Przemysłowej 14
Wymiary: długość 20 cm
Nr katalogowy: K-36851
Japoński nóż szefa kuchni zwany również Gyuto jest niezastąpionym najbardziej uniwersalnym nożem, świetnie nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i świetnemu wyważeniu sprawdza się również przy cięższym pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Szerokie ostrze można dodatkowo wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka.
Noże KASUMI TORA posiadają rękojeść z drewna magnolii wykończonej czarną powłoką epoksydową zapewniającą doskonałą pewność chwytu i wyważenie. Polipropylenowa obręcz dodaje solidności połączeniu minimalistycznej rękojeści z tradycyjną głownią. Ostrze z solidnej molibdenowo-wanadowej stali nierdzewnej Daido 1K6 (0,6% węgla) o twardości 58/59 HRC.