Cena netto: 320,94 zł
Cena katalogowa brutto: 438,62 zł
Oszczędzasz: 43,86 zł
* prezentowane ceny dotyczą tylko zamówień on-line w sklepie internetowym helios-szklo.pl i mogą się różnić od cen w salonie stacjonarnym w Rzeszowie przy ul. Przemysłowej 14
Producent: Richardson Sheffield / Amefa
Model: Midori
Materiał: Ostrze: 67 warstw najwyższej jakości stali nierdzewnej / damasceńskiej / Rękojeść: Warstwy włókna szklanego i węglowego oraz żywic
Nóż do chleba 33 cm
Nóż ten reprezentuje szczyt perfekcji, starannie złożone i wykute warstwy stali tworzą ostrze o doskonałej jakości i absolutnym pięknie. Ręcznie, fachowo wykonany z 67 warstw japońskiej stali damasceńskiej VG- 10. Od czasów średniowiecza, stal damasceńska była stosowana do produkcji mieczy z uwagi na legendarną ostrość, a dzisiaj wykorzystywana do toczenia kulinarnych bitew jako najlepsze noże świata.
WARSTWY NA WARSTWY. NAJWYŻSZA JAKOŚĆ.
„Efekt Damasceński” czyli piękna struktura ostrza, daje wyjątkową twardość i trwałość. Nóż wykonany jest według standardów przyjętych dla złota. Oznaczenie „G " w VG - 10 oznacza złoto i w Japonii stanowi najlepszą stal nierdzewną, która jest używana w tworzeniu tradycyjnego ostrza damasceńskiego. Dzięki unikalnej strukturze stali wysoko węglowej, ostrze zachowuje swoją ostrość, wytrzymałość i odporność na korozję.
Twardość ostrza określana jest w skali ROCKWELL: 60HRC Micarta użyta w rękojeści to całkowicie nowoczesny materiał idealnie uformowany do kształtu dłoni. Warstwy włókna szklanego i węglowego oraz żywic doskonale odwzorowują naturalne drewno, pierwotnie wykorzystywane w tworzeniu japońskich mieczy i noży. Dzięki temu nóż można bezpiecznie myć w zmywarkach.